Home         Camping         Reserveer         Tarieven         Bruiloften         Over ons         Omgeving         Contact         
Minicamping Kooningsveld
Minicamping Kooningsveld

Minicamping Kooningsveld
Minicamping Kooningsveld
Minicamping Kooningsveld
Omgeving

Camping Kooningsveld is gelegen buiten de stad tegen diverse natuurgebieden aan. Zo wandelt u vanuit de camping zo een gebied in waar u kunt genieten van de ruimte en de rust. Maar ook voor andere activiteiten bent u op camping Kooningsveld bij het juiste adres. Hieronder krijgt u een kleine indruk qua activiteiten op o.a. fietsafstand van de camping.

Schaapskooi
Schaapskooi
Mini camping 's Koonings Veld ligt aan de rand van de Ginkelse heide, dit is een heidegebied bij Ede dat wordt afgewisseld met bos. Op 18 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide Geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. De luchtlanding wordt jaarlijks herdacht bij het Airborne monument nabij de Verlengde Arnhemseweg (N224) op ongeveer 9 km afstand van de camping. In dit gebied ligt een vliegveldje, dat in gebruik is door twee modelvliegtuigclubs en waarvoor een vergunning is afgegeven. Bij de schaapskooi (dat 1km verder gelegen is) bevindt zich een gedoogzone voor het oplaten van vliegers. Verder loopt er op de Ginkelse Heide een schaapskudde van circa 160 schapen.

Het Nationaal park Hoge Veluwe
Edelhert
Daarnaast is op zo'n 2,7 km van de camping vandaan Het Nationaal park Hoge Veluwe. Dit is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeen, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten) zoals de boommarter. Fiets-, wandel- en GPStochten worden aangeboden in het bezoekerscentrum, waar ook het ondergrondse museum, het Museonder ligt. Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jaghthuis Sint Hubertus. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hogeveluwe.nl (ontdek het park, agenda).

Kruller-Muller Museum
Fleurs du Mal
Ook wanneer het slechter weer is kunt u genieten van de activiteiten rondom de camping, zo bevind zich het Kruller-Muller Museum op 13.6 km, het museum is genoemd naar Helene Kroller-Muller (1869-1939). Helene Kroller-Muller verzamelt met hulp van haar adviseur H.P. Bremmer bijna 11.500 kunstobjecten. De aankopen worden betaald uit het kapitaal dat haar echtgenoot, Anton Kroller, vergaart als directeur van het bedrijf Wm H. Muller & Co. De collectie bevat onder andere Van Gogh verzamelingen (Helene bezat de grootste particuliere Van Gogh verzamling ter wereld) en een van haar laatste grote aankopen, het werk Le Chahut van Georges Seurat. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.krollermuller.nl.

Burgers Zoo
Oceaan
Bezoekt u liever een dierenpark dan is dat ook geen probleem, op 8,9 km van camping 's Koonings Veld, is Burgers Zoo te vinden. Landelijk is Burgers Zoo de op vier na best bezochte atracties in Nederland. Zo kunt u hier in een overdekte ruimte van 7500 m2 de Sonorawoestijn en Mojavewoestijn van Arizona, VS en het noorden van Mexico wat nagebootst is bezichtigen. Bezoekers kunnen via vaste paden kennismaken met het leven in de woestijn. De Desert, geopend in 1994, is de 2e grote overdekte attractie van Burgers Zoo en via een tunnel verbonden met Burgers Bush. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij www.burgerszoo.nl.

Centrum van Arnhem
Korenmarkt
Voor een dagje te winkelen bent u op nog geen 9 km van de camping midden in het centrum van Arnhem. Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De bekende warenhuizen maar ook een kleur aan mooie speciaalzaken vullen de hoofdstraten. De statige singels omringen het sfeervolle centrum. Rondom de hoofdstraten vind je een aantal steegjes met hun unieke sfeer, speciale boetieks en eetgelegenheden. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig en creatief.

Het Nederlands Openluchtmuseum
Flairamy's
Het Nederland Openluchtmuseum kunt u vinden op 7,2 km van de camping vandaan. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlands worden aan de hand van veelal verplaatste orignele gebouwen zoals diverse boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht, een aantal gebouwen wordt “bewoond” door museummedewerkers die als orginele bewoners de bezoekers ontvangen. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een stoelenmatter, een drukker en een papierschepper aan het werk. Meer informatie hierover is te vinden op www.openluchtmuseum.nl.

Schouwburg Arnhem
Grote zaal
Schouwburg Arnhem staat op een plek waar een meer dan 100jarige theatertraditie zich heeft afgespeeld. Op 9,7 km van camping Koonings Veld. Het huidige gebouw stamt uit 1938, en was vanaf 1956 het huis van Toneelgroep Theater en zijn erfopvolgers. Introdans is vaste huisbespeler van de grote zaal sinds 1973 en tezamen met het Ensemble voor de Jeugd brengen zij jaarlijks 5 premières uit in Arnhem. Schouwburg Arnhem heeft een grote theaterzaal met 750 stoelen, twee kleine zalen met respectievelijk 200 en 60 stoelen. Verder heeft Schouwburg Arnhem diverse foyers en een theatercafé. Meer informatie over voorstellingen kunt u vinden op www.mssa.nl

Camping Koonings Veld is tevens bereikbaar per openbaar vervoer, lijn 105. Deze rijd eens in het half uur. Kijk voor meer informatie op www.ov9292.nl.


Adres  Hartenkoning 20a,6816 TK Arnhem        T  088-3779392       E  info@kooningsveld.nl